torsdag 26. februar 2009

Bondeseminar
















Thea og AK har altsa vaert i helgen i Lachixila pa et bondeseminar. Det var et seminar hvor det ble tatt opp globaliseringsporsmal som trangenetisk mais som sprer seg, hvordan skal bondene klare a beholde sin autonomi og forskjellige typer overgrep. Vi hadde med oss tolk og fikk med oss masse god, nyttig og interessant informasjon. Vi ble kjent med lokale bonder og ogsa en liten gruppe med tyskere og en kul irsk journalist som ogsa var med pa begivenheten.
I lopet av helgen fikk vi smake pa masse god mat, masse forskjellige maissupper, og alle ble spist kun med tortilla og ingen skje, utfordrende! Vi fikk vaere med pa en seremoni til are for maisen og forfedrene deres. Og de hadde ogsa en maisfestival og vi fikk se hvordan tortillaer blir laget helt fra bunnen, fra maisen blir knust.
Det ble mezcal og dansing utover sondagsettermiddagen, sa avreisen ble litt senere enn planlagt. Det var bekmorkt ute da bussen begynte a kjore, og etter alt regnet var veiene gjormete. Og som forutsett av bussjaforen vi klarte a sette oss fast. Sa vi matte bli hentet og innkvartere oss i et hus for natta. De fikk los bussen neste dag og vi fortsatte ferden. Reisen som egentlig skulle ta 8 timer ble en reise pa 26 timer.. Det var slitsomt, men absolutt en opplevelse! :)
I dag ble vi endelig ferdige med renskriving av notatene fra seminaret og 2 intervjuer.

Vi laerte forresten ogsa litt Zapotek i helgen - et sprak som hores veldig ut som norsk baklengs! (nar man tar opp tale og spiller det av baklengs )
Chlenóo - Takk
Bilao - Hva heter du
Padush - Hei/god dag/god kveld
Padush!

2 kommentarer:

  1. hei det høres ut som det er noen spennende og lærerike dager dere har - vi synes det er spennende å lese og se bilder - vi gleder oss over bilder og tekst - og blir beroliget over å se hvor greit det går med dere som er på den andre sia av jordkloden - fortsatt lykke til alle 4 . hilsen AB&KO

    SvarSlett
  2. Hei! Det er fint aa se at dere har det fint. Naa har vi vaert paa safari i tre dager med nesten alle gruppene bortett fra Sandra, Torbjorn og Martin! :) Gleder meg til a hore hvordan dere har hatt det!! :):):)

    SvarSlett