onsdag 11. februar 2009

Livet i Oaxaca!

Hei hei!
Vi har det som plommen i egget. Vi blir bare mer og mer glad i denne sote byen. Vi har hatt mye aa gjore siden vi kom fram. Mange moter med forskjellige organisasjoner som hjelper oss med aa sette oss i kontakt med bonder. Saa dagene gaar veldig fort!
Sondagen var vi paa et stort marked kalt Tlacolula. En meksikansk variant av Clas Ohlson. Ganske stas! Kjopte med oss haugevis av frukt og gronnsaker! namnam...
Paa mandag tok vi hva de kaller taxi collectivos (taxi med plass til to pasasjerer i forsete, fantastisk!, og ganske trangt) til Guelatao hvor vi intervjuet lederen for UNOSJO, en org. som jobber for urfolks rettigheter. Veldig interessant.

Etter intervjuet dro vi til en liten by kalt Calpulalpam her ble vi kjent med en sot dame som baade ga oss en seng for natten og god meksikansk mat. Vaar kontakt i Oaxaca hadde anbefalt oss aa dra til et tradisjonelt medisinsk senter og det gjorde vi. En sterk opplevelse for oss alle. Kroppen vaar ble renset ved at en dame rullet et egg over hele kroppen som hun knuste i et glass. Vi ble sprayet med noe som luktet som blomsterspray. Deretter ble vi pisket med urter og til slutt spyttet paa bryst, mage og rygg av noe som luktet farlig mye paa sprit. Litt av en renselse!!!
Deretter fikk vi en full massasje som var hardhendt og saann passe. Det hele toppet seg med en tur i badstue. Det kalles baño de temezcal. Vi gikk inn i en liten "muriglo" og varmen der inne var nesten utaaelig! Svetten rant av oss og vi ble instrurert av damen at vi maatte piske oss med en bukett med urter over hele kroppen. Dette var visst veldig viktig! Og vi gjorde som hun sa! Det ble veldig veldig morsomt!Etterpaa folte vi oss veldig rene og avslappet, renset for all dritt!

I dag har vi bare nytt sola og renskrevet masse intervjuer. En stor jobb!

Masse klemmer fra alle sammen
Spesielt fra Mona som minner paa at denne bloggen er paa vegne av HELE gruppa, inkludert MONA!

PS. Til alle mammaer! Vi beklager at vi glemte morsdagen deres! Men vi er saa glad i dere for det! Gratulerer masse med dagen som var! Vi tenker paa dere hele tiden! Masse varme klemmer fra deres dotre!!!

1 kommentar:

  1. ja det høres ut som dere har det som plommen i egget. intresant å høre alt det dere får være med på . takk for hilsen nå til morsdagen ... - det varmet - et morshjerte i det kalde nord -
    i stavanger er det kald vinter - men alikevel begynner sola og varme litt her også.
    stor klem fra til mamma til AK lykke til videre

    SvarSlett